De stichting Oekraine-Kiev-Utrecht (OeKU)

De stichting OeKU heeft als doel het geven van informatie en voorlichting over contacten met Oekraïne op cultureel, economisch en humanitair gebied.

Daarnaast wil de stichting de banden tussen Oekraïne (in het bijzonder de hoofdstad Kiev) en Utrecht versterken door samenwerking op cultureel en humanitair gebied en scholenuitwisselingen. Deze doelen wil de stichting bereiken door het stimuleren of zelf uitvoeren van projecten op stedelijk of regionaal niveau.

Jaarlijks geven we een Nieuwsbrief/jaarverslag uit, waarin naast rapportages over onze projecten ook veel actueel nieuws uit Oekraïne is opgenomen.

De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 41184043.   Fiscaal nummer: 8034.13.166.

Wij zijn geheel afhankelijk van giften van particulieren, fondsen, subsidies en sponsors. Uiteraard stellen wij uw gift zeer op prijs. Het bank/IBAN-nummer van Stichting OeKU is: NL19INGB0005909694 t.n.v. Penningmeester OeKU te Driebergen.

Ondersteun OeKU en word donateur!

Stuur een briefje of e-mail met uw gegevens naar het secretariaat en maak een bedrag - bijvoorbeeld € 25,00 - over op bovengenoemd rekeningnummer. Wij zorgen ervoor dat uw geld goed besteed wordt. We houden u op de hoogte van onze activiteiten in en voor Oekraïne.

Het adres van het secretariaat is:
Pastoor van Nuenenhof 2
3511 RL Utrecht

Sinds 1 januari 2008 is de stichting erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan onze stichting zijn daardoor fiscaal aftrekbaar.

 

Bestuur

 

 

Miep de Jong, voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds 2000 ben ik actief  binnen het bestuur van OeKU. Tijdens een van de vele familie-uitwisselingen is mijn belangstelling voor Oekraïne gewekt. Mijn bestuurlijke ervaring onder anderen in de politiek, komt goed van pas  bij alle contacten met verschillende Oekraïense organisaties. Belangrijk daarbij vind ik het respecteren van de eigenwaarde van Oekraïners en het in stand houden van de cultuurverschillen.

 

 

   Jet van Bennekom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 1993 stond ons huis open voor zangers gedurende een tournee van het koor Blahovist uit Kiev. Sindsdien is mijn warme belangstelling voor Oekraïne alleen maar gegroeid. Vanaf 2000 maak ik deel uit van het bestuur. Met mijn professionele ervaring als pedagoog kan ik ook een steentje bijdragen aan de projecten waar de werkgroep Maloek zich voor inzet.

 

 

Liesbeth Mulder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De landen in Oost-Europa maken mij nieuwsgierig. Ze liggen redelijk dichtbij , maar zijn zo anders. De jeugd van een land vormt zijn toekomst. Het desgevraagd een steentje bijdragen aan de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen met een mindere startpositie in het leven, acht ik zinnig. Vandaar mijn betrokkenheid bij Oeku.

 

 

Henk Sprenkels, secretariaat

 

 

Lies Gualthérie van Weezel, lid

Bestuurslid, die haar ervaring als sociaal werker en als docent aan de Hogeschool de Horst (nu Hogeschool Midden Nederland) gebruikt voor het ondersteunen van projecten in de Jeugdzorg in Oekraïne en Litouwen.

 

 

Annette Cramer, lid

Sinds 2004 ben ik lid van het bestuur van OeKU en van de werkgroep Maloek. Nadat ik heb ruim tien jaar als orthopedagoog met kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap gewerkt heb, ben ik Russisch gaan studeren. Vanuit deze beide belangstellingsgebieden heb ik me bij OeKU aangesloten. 

 

Aanvullende gegevens